Dražba rodinného domu v obci Nový Život, kat. územie Malý Máger! Prvá (v sídle dražobníka)

Dražba:
Prvá (v sídle dražobníka)
Dátum dražby:
28.10.2024 08:30
Miesto dražby:
priestory AUKČNEJ SPOLOČNOSTI s.r.o., Kopčianska ul. č. 10, Bratislava (objekt Vienna Gate, 14. posch., nebytový priestor č. A 261)
Prvá obhliadka:
08.10.2024 11:00
Druhá obhliadka:
23.10.2024 11:00
Najnižšie podanie:
108 000 €
Minimálne prihodenie:
200 €
Cena zistená znaleckým posudkom:
108 000 €
Dražobná zábezpeka:
15 000 €
Okres:
Dunajská Streda
Obec:
Nový Život
Katastrálne územie:
Malý Máger
Ulica:
Nový Život 747
Sledovať dražbu
Aké výhody má sledovanie dražby?

Kontakt

Mgr. Jana Čižmárová
+421 911 532 090

Mám záujem o viac informácií

Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Dunajská Streda, obec: Nový Život, katastrálne územie: Malý Máger, zapísané v evidencii Okresného úradu Dunajská Streda, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 1140, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 747 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 28/4 o výmere 75 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 28/3 o výmere 203 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 28/4 o výmere 75 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie.

Opis predmetu dražby

Rodinný dom súpisné číslo 747, katastrálne územie Malý Máger

Predmetom dražby je samostatne stojaci murovaný prízemný rodinný dom bez podpivničenia a s obytným podkrovím so šikmou sedlovou strechou. Dom sa nachádza v obytnej časti obce Nový Život, mimo frekventovanej časti v kľudnom obytnom prostredí. Z hľadiska inžinierskych sietí je rodinný dom napojený na verejný vodovod, plynovod a na sieť NN vedenia, kanalizácia je zvedená do žumpy. Dom bol daný do užívania v roku 2006. Predmet dražby sa nachádza v katastrálnom území Malý Máger vo vzdialenosti 24 km severozápadne od okresného mesta Dunajská Streda a cca 24 km juhovýchodne od hlavného mesta Bratislava. V obci je základná občianska vybavenosť, je tu zriadený obecný úrad, pošta, kultúrny dom, základná škola, autobusová zastávka, základné obchody a služby, rímskokatolícky kostol, atď. Cca 280 m od rodinného domu je zastávka autobusu.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

1.NP: jedna izba, kuchyňa, schodisko a chodba, WC a sklad pod schodami.

Zastavaná plocha 1.NP je 68,2 m2.

 

Podkrovie: tri izby, kúpeľňa a WC a chodba.

Zastavaná plocha podkrovia je 74,4 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Obvodové múry podkrovného podlažia, nosné múry a deliace konštrukcie sú murované z tehál. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Stropná konštrukcia je drevená s rovným sadrokartónovým podhľadom. Klampiarske konštrukcie sú z hliníkového plechu. Úpravy vonkajších povrchov tvorí fasádna izolácia polystyrénom a fasádnou omietkou na báze umelých látok. Balkónové dvere sú plastové, čiastočne zasklené, interiérové dvere sú dyhované plné, okná sú plastové s izolačným dvojsklom. Podlahy obytných miestnosti sú veľkoplošné laminátové, podlahy v ostatných miestnostiach sú z keramickej dlažby. Vykurovanie je teplovodné, sú tu radiátory (plechové panely) a plynový kotol ÚK s ohrevom TÚV. Elektroinštalácia je svetelná, anténny rozvod je pod omietkou. Rozvody teplej a studenej vody sú z plastového potrubia. Vnútorné vybavenie kúpeľne tvorí umývadlo, rohová plastová vaňa, pákové nerezové vodovodné batérie a keramický obklad.

 

Príslušenstvo predmetu dražby tvorí najmä:

Altánok

Ide o drevený altánok z ľavej zadnej časti pozemku parcely č. 28/3. Je vyhotovený z drevenej stĺpikovej konštrukcie s pultovou strechou, krytina je škridlová. Podlahu tvorí betónová dlažba. Altánok bol daný do užívania v roku 2006.

Zastavaná plocha altánku je 17,41 m2.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu dražby, opis predmetu dražby je prevzatý z dostupných informácií.

 

Predmet dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.