Dražba rodinného domu v Záhorskej Vsi, okres Malacky! Prvá (v sídle dražobníka)

Dražba:
Prvá (v sídle dražobníka)
Dátum dražby:
06.09.2024 10:15
Miesto dražby:
priestory AUKČNEJ SPOLOČNOSTI s.r.o., Kopčianska ul. č. 10, Bratislava (objekt Vienna Gate, 14. posch., nebytový priestor č. A 261)
Prvá obhliadka:
15.08.2024 09:00
Druhá obhliadka:
27.08.2024 09:00
Najnižšie podanie:
106 000 €
Minimálne prihodenie:
200 €
Cena zistená znaleckým posudkom:
106 000 €
Dražobná zábezpeka:
15 000 €
Okres:
Malacky
Obec:
Záhorská Ves
Katastrálne územie:
Záhorská Ves
Ulica:
Spojná 293/6
Sledovať dražbu
Aké výhody má sledovanie dražby?

Kontakt

Mgr. Jana Čižmárová
+421 911 532 090

Mám záujem o viac informácií

Predmet dražby

Nehnuteľnosti, v podiele 1/1, nachádzajúce sa v okrese: Malacky, obec: Záhorská Ves, katastrálne územie: Záhorská Ves, zapísané v evidencii Okresného úradu Malacky, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 1787, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 293 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 530/2 o výmere 122 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 530/1 o výmere 493 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 530/2 o výmere 122 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie.

Opis predmetu dražby

Rodinný dom súpisné číslo 293, katastrálne územie Záhorská Ves

Predmetom dražby je rodinný dom situovaný v zastavanom území obce Záhorská Ves, na ulici Spojná č. 6. Dom bol postavený v roku 1944. V roku 1965 bola prevedená prístavba, v rámci ktorej sa pristavala predsieň, kuchyňa, technická miestnosť a kúpeľňa s WC. Zároveň bola prevedená plynofikácia domu, oprava vonkajšej fasády a vnútorných omietok. V roku 2022 boli na dvoch izbách namontované plastové okná. Rodinný dom je prízemný, nepodpivničený, so sedlovou strechou. Z občianskej a technickej vybavenosti sa v obci nachádza obecný úrad, pošta, základná škola, materská škola, lekárne, samostatné ambulancie praktického lekára, stomatológa, predajňa potravín, pohostinstvo, predajňa nepotravinárskeho tovaru, čerpacia stanica, telocvičňa, futbalové ihrisko a knižnica. Dostupnosť úradov (okresný súd, daňový úrad, prokuratúra a pod.) je v okresnom meste Malacky vzdialenom cca 17 km. Hlavné mesto SR Bratislava je vzdialené cca 30 km.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

1.NP: izba, predsieň, kuchyňa, technická miestnosť a kúpeľňa s WC.

Zastavaná plocha 1.NP je 122,45 m2.

 

Technicko - konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Dom je murovaný z tradičných materiálov, krov je drevený, strešná krytina je z cementovej drážkovky. Podlahy sú z dosiek a keramickej dlažby (kuchyňa, sociálne zariadenie, predsieň a veranda). Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Okná sú drevené dvojité alebo plastové, dvere hladké plné, resp. presklené, osadené v drevených zárubniach. Dom má lokálne vykurovanie - plynovými gamatkami. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. TÚV je zabezpečená z elektrického zásobníka. Dom je odkanalizovaný do žumpy situovanej za domom. Pomocou prípojok je napojený na obecné rozvody elektriny, vody a plynu.

 

Príslušenstvo predmetu dražby tvorí najmä:

Sklad náradia bez súpisného čísla

Drobná stavba - sklad náradia, je situovaná na pozemku parc. č. 530/1. Jedná sa o murovaný, prízemný, nepodpivničený objekt s pultovou strechou (tvorí zároveň strop objektu). Strešná krytina je z prelamovaného plechu. Vonkajšie a vnútorné omietky sú vápenno-cementové, resp. vápenné hladké. Okná sú kovové jednoduché, dvere sú drevené zvlakové, podlaha je betónová. Objekt nie je zakreslený v katastrálnej mape.

Zastavaná plocha 1.NP skladu náradia je 5,22 m2.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu dražby, opis predmetu dražby je prevzatý                                      z pôvodného znaleckého posudku a z ďalších dostupných informácií, predložených za účelom poskytnutia úveru.

 

Predmet dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.